Kvalitet og testing av etterlysende skilt og ledesystemer

Smart Signs er en av markedets største leverandør av etterlysende brann- og rømningsveiskilt i tillegg til leveranser av lavtsittende ledesystemer til bygg og anlegg i Norge.

Dette gir oss et ansvar for et ansvar for å levere skilt av høyeste kvalitet både når det gjelder skiltmateriale, trykkteknikk og luminanseffekt (lysstyrke).

Som en av få leverandører tester vi derfor skiltene våre hos SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, et ledende uavhengig testinstitutt som tilsvarer SINTEF i Norge.

Dette gjør vi fordi det er viktig at våre skilt og ledesystemer beviselig fungerer iht. de krav som stilles for å finne veien ut i en nødsituasjon, som regulert i TEK17 og NS3926:17.

Det er spesielt tre forhold som gjør Smart Signs skilt og ledesystemer unike:

  • De fleste av våre skilt er i aluminium. Det vanlige i bransjen er skilt i PVC. Forskjellen er at aluminium er langt mer holdbart, har et høyere smeltepunkt og sprer ikke toxiditet. PVC-skilt kan risikere å smelte i en brann før det har fått utført funksjonen sin. PVC-skilt kan faktisk smelte og vri seg i varme rom og av sollys alene.
  • Vi sørger for at våre produkter langt overgår de kravene som er satt til lysstyrke i skiltene, som kalles luminans. Her ligger våre standard produkter 3 – 4 ganger høyere enn gjeldende krav til både i luminans og i lysvarighet.
  • Det er også viktig å nevne at nesten alle våre skilt er silketrykket og påført beskyttelseslakk. Dette gjør skiltene nærmest uslitelige og har derfor 10 års garanti. Mange av skiltene i markedet er folietrykket på PVC. Slik trykkteknikk er rimeligere, men gir også et dårligere resultat og kortere holdbarhet.

Kombinert med at vi er nøye på kvaliteten på skilt og ledesystemer fra Smart Signs, er vi svært konkurransedyktige på pris. Våre skilt med høy luminans og i aluminium er ikke dyrere enn skilt i markedet ellers. Med andre ord får du mye for pengene hos oss.

Vi er en lagspiller og ser frem til å kunne yte deg topp service uansett om du har et enkelt spørsmål om et skilt eller om du ønsker hjelp til prosjektering, design og/eller valg av løsning.

Kontakt oss på 22 14 14 15, info@smartsigns.no eller se www.smartsigns.no