Alt i taktile ledesystemer for svaksynte og blinde

Vi har sammen med vårt søsterfirma Smart Tactiles AS utviklet løsninger som forenkler hverdagen for svaksynte og blinde. Produktene benyttes for å markere veien frem til viktige funksjoner i et bygg, og de varsler om fare og områder der man skal være spesielt oppmerksom.

De lavtsittende gulvproduktene produseres i et slitesterkt komposittmateriale armert med glassfiber, og som leveres med et av markedets kraftigste lim, 3M VHB5952. Materialet gir en rekke fordeler fremfor mer vanlige stålprodukter som finnes på markedet i dag.

Avrundede hjørner og topp gjør våre taktile ledesystemer behagelige å gå på

Fordelene er:

  • Fleksibilitet. Fordi produktene er av kompositt vil materialet gi en «flex». Treffer man indikatoren med foten, en sykeseng eller rullestol, føles det mykt og behagelig, ikke hardt og brutalt som stål. Materialet i seg selv er nærmest uslitelig.
  • Avrundet topp. Ikke bare er hjørnene avrundet, men toppen også. Dette er med på å øke den mykere følelsen når man krysser indikatorene eller går oppå knottene.
  • Lim. Det har vært vanlig å bruke indikatorer med bolter som skal bores ned i underlaget. Disse indikatorene er som oftest i stål, hvilket gjør dem helt stive Dette har vist seg å være uheldig, fordi de etter en tids bruk og spark løsner fra underlaget.  De følger heller ikke gulvet hvis dette "rører" på seg. Limheften er så ekstremt sterk at kombinasjonen av kompositt-materialer med lim faktisk er en langt bedre festemåte enn stive stålprodukter med bolter - og det spares mangfoldige timer i monteringsarbeide. 

Andre produkter er:

  • Taktile skilt med braille (blindeskrift) for håndløpere. Disse produseres i et mykt siliconmateriale med tosidig lim. De omslutter håndløperen umiddelbart, og er derfor veldig enkle å montere.
Stilrene taktile skilt med braille for håndløpere.
  • Veggskilt på fingeravtrykksfrie plater med taktil angivelse av etasje, WC, Garderobe og andre ønskete symboler. Kan bestilles med braille og i forskjellige farger og kvaliteter.
Etasjeskilt i herdet glass med flott design og avstandsstykker
  • Merking av glassfelt. Her kan det velges mellom standard mønstre eller ditt eget. Kan f.eks. være firmalogo eller en spesiell tegning. Spør oss om mulighetene.
Praktisk og stilren glassmerking i standard mønstre eller egendefinerte logoer og tegninger.

Se mer på smarttactiles.com